Teamontwikkeling leidt tot sterke basisteams en uitvoerende teams

31-12-2018
https://www.koraalgroep.nl/nieuws/teamontwikkeling-leidt-tot-sterke-teams
Koraal biedt cliënten en leerlingen integrale ondersteuning op het gebied van wonen, leren en werken. Aan de basis daarvan staan sterke basisteams die op de werkvloer zijn gegroepeerd in uitvoerende teams rondom de cliënt en leerling. We streven ernaar om cliënten en leerlingen écht centraal te stellen en ze te ondersteunen bij hun vraag om zo zelfstandig mogelijk mee te kunnen doen. Om te participeren.

Hiervoor dient onderwijs goed te functioneren en moeten de resultaten van behandeling verder worden geoptimaliseerd. In de uitvoerende teams worden deze twee disciplines zoveel mogelijk in elkaars verlengde gelegd. We willen álle teams sterker maken en daarmee dus ook de cliënten en leerlingen van Koraal. Om dit te bereiken, worden de basisteams gedurende de komende jaren getraind in het programma Teamontwikkeling. Die kennis vloeit rechtstreeks naar de werkvloer. René Brans, programmanager Teamontwikkeling: “We willen dat er binnen de teams een onvoorwaardelijke gerichtheid komt op cliënten en leerlingen. In een cultuur waarin we elkaar op zaken aanspreken en waarin we eigenaarschap tonen.”

https://www.koraalgroep.nl/nieuws/teamontwikkeling-leidt-tot-sterke-teams

Vijftien teams verdeeld over de zes Koraal-regio’s zijn als zogeheten SPITS-Team in september alvast begonnen. Het team Linde 6 van De La Salle in de regio Noordoost-Brabant mocht als allereerste basisteam in die regio aan de slag. Het team - dat bestaat uit acht medewerkers - zit midden in het proces. Teamlid Sanne van de Vijver: “Uit de teamscan bleek dat wij als groep willen verbeteren in feedback geven aan en ontvangen van elkaar. En dat we ook de communicatie in overdrachten willen verbeteren. De training is bijzonder effectief, want in een paar maanden tijd hebben we al stappen gezet. Ik denk dat we aan de hand van dit programma heel ver kunnen komen.”

Volledig artikel
Klik hier om het volledige artikel te lezen...

Deel deze pagina op