Maashorst wint prijs voor beste film tijdens Het Vergeten Kind Festival

04-02-2019
De film 'Op Sleeptouw' van onze locatie Stichting Maashorst werd gisteren uitgeroepen tot de beste Film tijdens Het Vergeten Kind Festival!! Daarnaast won de film ook nog eens de publieksprijs!

De jury met niemand minder dan o.a. Anna Nooshin, Soundos El Ahmadi, Lizzy Van Der Ligt, Charlie van der Ligt, Robbert Rodenburg, Rutger Vink, Glen Faria Fit, ambassadeurs Natasja Froger en Babette van Veen beslisten onder toeziend oog van ambassadeur/hoofd jury Johnny de Mol wie het beste op het grote doek had geschitterd. Rutger Vink zei terecht: 'Ik ben echt onder de indruk, er zat humor in maar ook een mooie boodschap'. Johnny vulde aan: 'Inderdaad, soms moest je heel hard lachen, maar het schuurde ook. De inhoud van de films is wat deze kinderen echt meemaken, dit is hun dagelijks leven. En dat raakt. Die combinatie is knap gedaan, dus iedereen heel veel complimenten!'.

Op de zesde dag van de Week van Het Vergeten Kind, stroomde het Amsterdamse filmtheather Tuschinksi vol met kinderen voor een indrukwekkende voorstelling van zeven korte films. Deze waren geschreven en gemaakt door kinderen uit verschillende jeugdzorginstellingen. Ambassadeur Jamai Loman en Unforgettable Wesley presenteerden de feestelijke première. 

Unicef kinderrechten festival
De film 'Op sleeptouw'  wordt ook vertoond op het UNICEF Kinderrechten Filmfestival op 28 juni in Amsterdam. Dit filmfestival laat leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs nadenken over hun rechten, door hier een eigen korte film over te maken. De beste films worden tijdens feestelijke premières en een spannende finale getoond in de bioscoop. Kinderen kunnen zo hun eigen film bewonderen op het witte doek! Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival biedt kinderen in Nederland de kans om op actieve én creatieve wijze over hun rechten na te denken. Klik hier voor een overzicht van alle video's

Deel deze pagina op